Årstidernas gång är djupt förankrad i de flesta som bor på nordliga breddgrader. Efter sommarens värme börjar det bita i kinderna och lummiga träd blir så småningom kala. Sedan faller snön innan grönskan börjar spirar igen, just när vi fått nog av is och blask.

– Det är ett hjul vi lever i, och som vi är väl bekanta med. Fast små barn har inte hunnit få samma koll. De hänger bara med och får byta badkläderna mot galonisar och vinteroveraller utan att ha tidsperspektivet, säger Gröndalsbon och musikern Martin Fogelström.

I oktober ger han och Hägerstensåsenbon Paulo Vidal föreställningen "De fyra årstiderna" på Bio Aspens scen. Det är en magisk tidsresa med låtar som de själva skrivit, kopplade till de fyra årstiderna och med animationer av animatören Leolyxxx.

Ett allkonstverk om man så vill – med både sång, musik, konst och teater.

– Mellan låtarna blir det teaterstycken som binder ihop låtarna. Det är Paulo och jag – Tigern & Kobran – som agerar. Vi har en magisk koffert där det finns mycket spännande, säger Martin Fogelström.

Blev Grammisnominerade

Tigern & Kobran har sin studio i Gröndal – Brassakobra studios. Det var där de spelade in skivan "Brandbilar och poesi", som gavs ut 2021 och blev Grammisnominerad i kategorin Årets barnmusik. Det var en skiva som rymde både rockiga och finstämda låtar och där 17 musiker medverkade.

– Musiken till föreställningen är mer intim och avskalad. Vi har inspirerats av den svenska vistraditionen, av musiker och artister som Jan Johansson, Cornelis Vreeswijk, Lill Lindfors och Monica Zetterström, säger Martin Fogelström.

För alla åldrar

Premiären på Bio Aspen är den 9 oktober. Sex föreställningar ges. De är en del av Bio Aspens satsning på barnkultur, som Mitt i tidigare har berättat om. Men "De fyra årstiderna" passar alla åldrar, tycker Martin Fogelström.

– Det är svårt att sätta åldersgräns. Musiken är absolut inte barnslig och texterna är vackra och poetiska. Jag tror till exempel att min tonårsson skulle gilla att vara där, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/tigern-och-kobran-fangar-barnens-kanslor-pa-sin-skiva/repubi!9CCC5dCsDPbFqwn3E5@Q/