Polisen kom direkt. Tonårspojken var på väg hem från jobbet när han blev överfallen och misshandlad i närheten av Rotebrohallen strax efter klockan 18 i söndags. Foto: Most Photos

Möte i kväll om våld och otrygghet efter brutalt rån i söndags

En tonårspojke blev rånad och misshandlad av två killar i Rotebro vid 18-tiden i söndags. Pojkens pappa blev frustrerad och skrev ett inlägg på Facebook. Det ledde till ett digitalt möte om tryggheten i Sollentuna, och vad som kan göras, i kväll klockan 20.

  • Publicerad 18:32, 26 nov 2020

Pappan beskriver i sitt inlägg hur hans son helt oprovocerat attackerades av de två gärningsmännen som stod och hängde i närheten av Rotebrohallen, maskerade med munskydd.

”Han fick utan förvarning en knytnävsslag i bakhuvudet och sparkades i ansiktet, den ena försökte ta hans värdesaker, den andra sparkade på min son som då låg i fosterställning.”

Pojken fördes till akuten och poliser kom för att försöka gripa de våldsamma rånarna.

"Kände sådan frustration"

”Jag har bott i Sverige i 30 år och det Sverige vi lever i nu känner jag inte längre igen”, skrev pappan i sitt inlägg, som också innehöll en bild på sonens blodiga ansikte.

– Jag kände sådan frustration, och att jag var tvungen att försöka göra något bra av den och berätta om vilket Sverige vi lever i nu. Jag har vetat att sådant här händer, men man förstår kanske ändå inte riktigt förrän det händer ens eget barn, säger han.

Fick stor spridning

Inlägget fick stor spridning och mängder av upprörda kommentarer. Bland annat engagerade sig Anna Kronstedt och Linda Idevall som startade Facebooksidan ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” i samband med vågen av mopedrån av och mot unga i Sollentuna sommaren i fjol.

– Sidan är fortfarande aktiv och vi länkade in pappans inlägg. Linda skrev att vi borde prata om det här, om ungdomsvåldet, och om vad vi kan göra åt det på kort och på lång sikt, säger Anna Kronstedt.

Digitalt möte i kväll

Politikern Joakim Jonsson (S) nappade på det och såg till att det blir ett digitalt möte, via Zoom, klockan 20 i kväll, torsdag.

– Han kommer att inleda och vara lite moderator, men det är inte ett partipolitiskt möte utan handlar mer om hur vi ska jobba över gränserna – politiker, polisen, kommunen och frivilliga krafter tillsammans, säger Anna Kronstedt.

Vill ta fram förslag

Även andra politiker har bjudits in och åtminstone representanter för Sollentunapartiet och Kristdemokraterna kommer att vara med, berättar Anna Kronstedt.

– Och medlemmar från ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” och en annan Facebookgrupp som heter ”Trygghetsrundor i Rotebro”. Vi blir kanske drygt 30 deltagare och vi hoppas kunna ta fram förslag på vad vi kan göra på lång och på kort sikt för att komma till rätta med situationen, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna FK fixar 10-årskalas på söndag

Nyheter Fritt inträde på jubileumsdagen på Vallen I år fyller Sollentuna FK tio år som förening, och det firas med en jubileumsdag på Sollentunavallen på söndag den 21 augusti.tisdag 16/8 11:10

Lokalpolisen rycker ut till grannarna

Nyheter Pressad sommar. "Händer något i grannkommunen så har våra patruller fått åka dit" Fler allvarliga brott i regionen under sommaren har gjort polisen i Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna, allt mer pressade. – Det har inte funnits mycket luft i systemet, säger kommunpolis...måndag 15/8 10:40

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12