Klockan 14.40 den 26 juli meddelade SOS Alarm polisen att en person som passerade ett skogsområde nära Krokhöjden i Orminge hade hittat 17-åringen död.

Kvällen innan hade han blivit kidnappad i Alphyddan. Strax före halv åtta på kvällen blev han medförd i en silvrig Opel.

– 17-åringen som mördades hade stämt träff för att medla eller lösa en konflikt av något slag. Vi ser att det här har kopplingar till gängmiljöer i södra Stockholm, säger åklagare Lukas Tigerstrand.

Lördagen den 30 juli hittades bilen delvis utbränd i Östberga. Men polisen lyckades ändå säkra vissa spår.

”Väldigt tråkigt”

En månad efter mordet delgavs en pojke i 15-årsåldern misstanke om mord och människorov. Han är inskriven på ett särskilt ungdomshem men var på rymmen när mordet skedde.

Under torsdagen anhölls han och en annan pojke i 15-årsåldern misstänkta för mord och människorov och på fredagen hölls häktningsförhandlingar mot dem i Nacka tingsrätt. Båda häktades misstänkta för medhjälp till människorov.

– Det är väldigt tråkigt att så unga människor är inblandade men det förekommer mer och mer i de här sammanhangen, säger Lukas Tigerstrand.

Sedan den 4 september sitter en 24-åring häktad misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök och på torsdagen häktades ytterligare två 24-åringar misstänkta för samma brott.