Krock. En mopedbil kom över i fel körfält och krockade med en personbil under tisdagsmorgonen i Täby Kyrkby. Bilen är en genrebild. Foto: Mostphoto

Mopedbil och personbil krockade i Kyrkbyn

En personbil och en mopedbil har krockat på Vikingvägen i Täby Kyrkby. Föraren till mopedbilen fick köras till sjukhus med lindriga skador.

  • Publicerad 14:23, 1 jun 2021

Vad halv tio på tisdagsmorgonen skedde en krock mellan en personbil och en mopedbil på Vikingavägen i höjd med Vidarvägen i Täby kyrkby.

Mopedbilen åkte i riktningen Täby och personbilen riktning Vallentuna. Av oklar anledning kom mopedbilen över i mötande körbana, enligt uppgifter från polispatrullen som var på platsen.

– Mopedbilen kolliderar med personbilen, säger Jonas Nilsson, kommunpolis i Täby.

Ambulans och polis anlände senare till platsen. Personen som körde mopedbilen är en yngre kvinna som inte är hemmahörande i Täby.

Mopedbilen bärgades från platsen

Hon undersöktes på plats av ambulanspersonalen och fick föras till Danderyds sjukhus med lindriga skador, meddelar polisen. Mopedbilen bärgades från platsen.

Skadeläget hos föraren i personbilen är oklar men bilen behövde inte bärgas.

En förundersökning har nu startats gällande vårdslöshet i trafik.

– Man kan i nuläget inte säga varför mopedbilen kommit över i det andra körfältet. Man får höra parterna mer ingående framöver och utredningen får visa vad det slutar i, säger Jonas Nilsson.