The Mobile Homes

Klubb Död och PlusOne presenterar The Mobile Homes live på scen med Sekret Teknik som support. Kvällen bjuder även på DJ The Fixx och DJ Kurbits utöver de fantastiska banden. Deras musik blandas med fingertoppskänsla och passion, kända dängor och nya begåvningar inom den elektroniska och alternativa scenen, hårt som mjukt. Publiken kommer garanterat dansa sig svettiga och få nya favoritband och återupptäcka favoriter från förr. Med sina många år på den svenska elektroniska scenen sedan mitten av 1980-talet behöver The Mobile Homes ingen lång presentation. Till Göteborg denna kväll tar de med sig sin nya skiva Tristesse där bland annat Bon Harris från Nitzer Ebb medverkar. Tidningen Gaffa har beskrivit skivan som ”ett mörkt och melankolisk litet mästerverk”. Åldersgräns 18 år.

Plats: Muskens hus, Djurgårdsgatan 13, lördag 2 mars, dörrarna öppnar kl. 20.00.

Doom-pionjärerna Candlemass och uppstickarna Crank rullar in i stan.

Doom-pionjärerna Candlemass och uppstickarna Crank rullar in i stan.

Pressbild

Candlemass

Candlemass är doom-pionjärerna med flera svenska grammisar i bagaget samt även en grammy-nominering i USA. De anses vara ett av genrens viktigaste och mest inflytelserika band och har sålt över hisnande 15 miljoner album världen över. Nu är det dags för Göteborg att få uppleva doom metal av absolut världsklass när bandet firar 35-årsjubileum av skivan The Tales Of Creation. Candlemass har länge varit en maktfaktor inom såväl svensk som internationell musikscen och deras liveframträdanden är kända för att vara en mörk och mäktig upplevelse med tung och melankolisk musik. Med sig har de det stenhårda bikerrockbandet Crank!

Plats: Surr Arena, Brewhouse, Åvägen 24, fredag 1 mars, dörrarna öppnar kl. 19.00. 

Odysséen gungar för fullt på Backa Teater.

Odysséen gungar för fullt på Backa Teater.

Nina Bondeson

Odysséen

Möt Odysseus. Den grekiska mytologins stora hjälte som på sin hemfärd från det trojanska kriget råkar ut för en mängd äventyr och missöden. Som i tio år irrar runt till havs innan han till slut återförenas med Penelope. Odysséen bygger på Homeros episka hjältedikt om krig, kärlek och längtan. I Backa Teaters uppsättning ges ett underfundigt återberättande där rummet och tiden ömsom rör sig, ömsom stannar upp. Genom både ord och rörelse behandlas allt det där som händer medan gudarna ser på. Om människan som genial och fantastisk, men patetisk på samma gång. Om att ibland behöva gå vilse för att hitta hem.

Plats: Backa Teater, Lärdomsgatan 1c, Lindholmen, spelas till och med 3 maj 2024, för speltider backateater.se

Seasons

Seasons är en musikalisk resa signerad tonsättaren och storbandsledaren Ann-Sofie Söderqvist. Musiken är specialskriven för Bohuslän Big Band och utgår från naturens skiftningar och människans inre tillstånd, där en huvudsolist är i fokus i varje del. "I mitt arbete som kompositör jobbar jag ofta med ett stort känsloregister, från det svagaste till det kraftfullaste uttryck, och så blir det även i detta nya samarbete. De eviga teman jag bär med mig är närheten till naturen, fred och empati. Musiken står naturligtvis på egna ben, har sitt eget existensberättigande bara i sin kraft av att vara musik, men dessa värden är min klangbotten", berättar Ann-Sofie Söderqvist, mest känd för publiken som tonsättare men som också har en bakgrund som jazzmusiker på trumpet och flygelhorn. 

Plats: Stora Teatern, söndag 3 mars, kl. 16.00.

Belsepub har premiär på Rockbaren och presenterar The Cult Night med Sonic Temple.

Belsepub har premiär på Rockbaren och presenterar The Cult Night med Sonic Temple.

Pressbild

The Cult Night

Belsepub har premiär på Rockbaren och presenterar stolt The Cult Night! Missa inte Sonic Temple när de står på scen och levererar det bästa med The Cult. Sonic Temple består av medlemmar från välkända band från Göteborg. Så bered er på en hitkavalkad med Fire Woman, She Sells Sanctuary, Wild Flower, Sun King, Edie, Lil Devil och så vidare med mera. Ålder 18 år. Rock on!

Plats: Belsepub, Rockbaren, Kristinelundsgatan 14, fredag 8 mars, kl.19.00–23.00.