Mitt i:s valbevakning på ett och samma ställe! Här hittar du länkar till artiklar som berör kommunvalet i Haninge. Foto: Mostphotos

Mitt i:s bevakning av valet 2022

I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.

  • Publicerad 15:50, 11 apr 2022

Trygghet: Så ska skjutningar och brott i kommunen minska

Partierna i Haninges kommunfullmäktige ger svar på hur de vill arbeta för att få bort skjutningar. Dessutom en inblick i hur kommunen jobbar idag genom en intervju med kommunens brottsförebyggande samordnare.

Han jobbar för att få bort gängkriminalitet i Haninge

SD: Bygg fängelseanstalt i Haninge

Sverigedemokraterna i Haninge tycker att kommunen kan hjälpa till att råda bot på platsbristen i häkten och fängelseanstalter i Stockholmsområdet. Kriminalvården säger att det är väldigt hög beläggning idag och att de utreder frågan.

SD: Bygg fängelseanstalt i Haninge

Unga i Haninge vill ha mer klarhet inför valet

Förstagångsväljare gör sig redo innan de får rösta i höstens val. Inför sitt val önskar de tydlighet från partier i hur de ställer sig i frågor, samt önskar mer prat om valet på skolorna.
Några av ungdomarnas viktigaste frågor, aktiviteter i kommunen och bostäder, får representanter från Haninges kommunfullmäktige svara på i en enkät.

Haninges unga vill ha klara besked inför valet