Stadsdelspolitikernas viktigaste valfrågor

Lokalpolitikerna i Hammarby-Skarpnäck om berättar om sina viktigaste lokala frågor.

Så svarar lokalpolitkerna

Så vill partierna kapa väntetiderna i vården

Många stockholmare är missnöjda med väntetiderna inom vården. Läs om hur partierna vill minska dem.

Så vill partierna kapa väntetiderna på vårdcentralerna

Måste Stockholm växa?

Är det ett problem att fler flyttar ut än in och vad ska man göra åt det i så fall? Och måste Stockholm växa? Vi ställde frågan till politikerna i Region Stockholm.

Politiker: Måste Stockholm växa?

Fältassistenter återigen fråga efter vårens skjutningar

Efter vårens skjutningar i Skarpnäck kräver den lokala gruppen WeR1 att stadsdelen inför fältassistenter. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är på det klara med att fältassistenter ska införas. Den sittande majoriteten har tidigare gått ut med att de varken säger ja eller nej till fältassistenter, men att sådana kan införas om förvaltningen menar detta behövs.

Kräver fältassistenter efter skjutningar

Så vill partierna få ner skjutningarna

Högerpolitik: Fler poliser och strängare straff. Vänster-politik: Sociala, mjuka satsningar. Är det så enkelt? Inte riktigt. Mitt i reder ut vad skillnaderna egentligen är.

Partierna om skjutningarna

Så tycker politikerna om stadens satsning på ordningsvakter

De mobila ordningsvakterna i Stockholm blir allt fler, en effekt av bristen på poliser. I Hägersten-Älvsjö finns de vid Älvsjö Torg, vid Trekanten, i Fruängen och Västertorp. Är det bra eller borde mer kommunala medel i stället satsas på förebyggande arbete?

Rejäl ökning av antalet ordningsvakter

Friskolornas framtid kan avgöras i valet

Tiotusentals elever i Stockholms län kan bli av med sina friskolor om S vinner valet i höst, hävdar friskolebranschen. ”Skrämselpropaganda”, svarar S. Vem har rätt?

Friskolornas framtid kan avgöras i valet

Så hårdkör lokalpolitikerna för att vinna röster

Valstugorna lyser med sin frånvaro i Hammarby-Skarpnäck. Nu satsar lokalpolitikerna på att vinna röster på andra sätt.Nu valspurtar lokalpolitikerna i Hammarby-Skarpnäck