VM-spelare från Tyresö Bangolfklubb var med och invigde den nya banan. Foto: Simon Lundh

Minigolfbana ska skapa större trygghet i Granängsringen

I torsdags invigdes Granängsringens nya utegym och minigolfbana med hjälp av två VM-spelare i bangolf. Bygget är en del av en större trygghetsprojekt. – Det är bra att man satsar på området och att folk i alla åldrar umgås, säger Ulla-Britt Wittrock, boende i Granängsringen.

  • Publicerad 06:30, 18 jun 2022

Fågelkvittret blandas med ljudet från när klubbornas stål slår mot de gula gummibollarna. Det är en klassisk försommardag i Granängsringen och kommuntjänstemän, politiker och boende i har samlats för att inviga områdets nya minigolfbana och utegym.

Ska öka tryggheten i området

Tyresö kommun har tillsammans med polisen, Tyresö bostäder, lokala föreningar, näringsliv och boende startat satsningen Ett tryggare Granängsringen. Ett projekt som går ut på att öka tryggheten i området.

I augusti 2019 hölls det första mötet mellan föreningar och de boende i Granänsringen om vad som skulle kunna göras. Efter det har odlingar och mer belysning satts upp för att göra området mer levande.

Ulla-Britt Wittrock provar på utegymet. Foto: Simon Lundh

Tanken från kommunens sida är att skapa ett mer attraktivt och tryggt område för alla åldrar.

– Det handlar om att jobba tillsammans för att öka tryggheten genom skapa en fin utemiljö med aktiviter, säger Marie Åkersdotter, styrelseordförande på Tybo.

Ska ses som attraktivt

En förhoppning är att satsningarna också bidrar till att bättra på Granängsringens rykte.

– Förhoppningsvis är det ett område som blir attraktivt att besöka. Både för folk som bor i kommunen, men också för dem som bor på andra ställen i Stockholm, säger Tomas Olausson, projektledare Ett tryggare Stockholm.

Ulla-Britt Wittrock bor i Granängsringen och tror att de nya inslagen kan stärka områdets image.

– Att det blir något tryggare det tror jag, Folk är nyfikna på de satsningar som görs. Jag tror det blir bra och minigolfbanan är fantastisk, säger Ulla-Britt Wittrock.

Med på invigningen var också VM-spelarna Charlotte Svenson och Chanette Starkenberg från Tyresö bangolfklubb. Båda fick spela in sig på de nya banorna och känna på klubborna och underlaget.

Att VM-spelarna Caroline Svensson och Chanette Starkenbergs slag blev lyckade fick vi bevis för flera gånger under eftermiddagen. Om det gick lika bra för den här reporten. Det tycker jag ska vara osagt...

Lisa Junhage var med och invigde minigolfbanan med sonen Simon. Foto: Simon Lundh

Några av sakerna som gjorts hittills

* Nya paviljonger har byggts.

* 20 odlingslådor har satts ut.

* Utebelysning har förstärkts och förbättrats.

* En fritidsbank har öppnats.

* Polisen har ökat sin närvaro i Granängsringen.

Visa merVisa mindre