Larmet kom till polisen klockan 20.54 på torsdagskvällen. Foto: Google Earth / Mostphotos

Minderåriga i bråk vid Kungsängens IP – en pojke knivhöggs

Under torsdagskvällen strax innan 21 så larmades polis och ambulans till Kungsängens idrottsplats med anledning av att en minderårig pojke skadats. Uppgifter till Aftonbladet säger att en person knivhuggits.

  • Publicerad 12:44, 24 sep 2021

– Händelsen inträffade utomhus vid en idrottsplats. Vi kan inte gå in på vad för typ av föremål som använts då det är en del av förundersökningen men målsägaren hade stickskador när han påträffades, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos polisen till Mitt i.

Polisen uppger att de som var inblandade i händelsen i Kungsängen är minderåriga.

– Det finns uppgifter att händelsen föregicks av ett bråk där flera personer var inblandade. Målsägaren var vid medvetande och kunde prata med polisen på platsen, han fördes sedan till sjukhus med ambulans.

Under fredagsförmiddagen ska ingen ha frihetsberövats för händelsen.

– Vi har kunnat höra målsägaren och vittnen på platsen och har en bild av händelseförloppet och arbetar vidare med förundersökningen, säger Åsa Wallentin.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ”ungefär 20 personer varit inblandade” i bråket som inträffade innan pojken skadades. Det här är ingen uppgift som polisen kan bekräfta, men de säger att de rör sig om ”ett flertal personer”.

Polisen har inlett en förundersökning och rubricerar det hela som grov misshandel.

Fastighetsjättens nederlag: "Moraliskt har vi rätten på vår sida"

Stämde Upplands-Bro på 150 miljoner – måste betala rättegångskostnader på 2 miljoner. Fastighetsbolaget Kilenkrysset stämde Upplands-Bro kommun på 152 miljoner efter ett infekterat avtalsbråk. Nu har dom meddelats: Kilenkrysset får inte en krona, istället tvingas man betala miljoner...onsdag 27/10 11:28