Fastigheten där Södermalmspolisen håller till på Torkel Knutssonsgatan består av tre hus, sammankopplade av lägre våningar. Ett av husen har till stora delar moderniserats – och snart välkomnas matgäster.

Det blir inte bara en ny restaurang utan tre – Celeste, Ish och Stella Pizza – signerade dem som står bakom enstjärniga Michelinkrogen Etoile i Vasastan.

Celeste får cocktailbar och en terrass med utsikt i tre väderstreck. Det jobbas nu för att få det sista på plats innan öppningen 10 juni.

Celeste får cocktailbar och en terrass med utsikt i tre väderstreck. Det jobbas nu för att få det sista på plats innan öppningen 10 juni.

Victor Malmcrona

Celeste är den mest tjusiga av dem och hamnar på taket. Stjärnkrögaren Jonas Lagerström beskriver den som lik Etoile, med 16 sittplatser inomhus och cocktailbar på terrassen. Totalt finns plats för 80 gäster.

– Vi ska ha en lekfull, internationell smakprofil och väva in säsongerna i menyn, säger Jonas Lagerström.

Inne finns en fast meny med runt tio rätter, samt à la carte som även går att beställa från terrassen med utsikt i tre väderstreck.

– Vi vinterbonar så det går att ha öppet året om. Fyra gånger om året byter vi skepnad för att hålla det spännande. Vi vill att alla ska komma tillbaka var tredje månad för att uppleva det förändrade konceptet.

Hur ser du på att flera fine dining-restauranger stängt på senare tid?

– Fine dining-restauranger stänger och öppnar alltid. Sedan ser vi oss inte som fine dining, utan vi vill skapa upplevelser för alla typer av gäster.

Takbarer tycks vara på modet. Förutom de som finns i resten av innerstan öppnade nyss restaurang Freyja med takbar vid Slussen och för två år sedan öppnade en skybar i Sjöstan.

Större delen av renoveringen av huset på Torkel Knutssonsgatan blev klar i höstas. Konferenslokaler, uppiffad innergård och en gaminglounge är några av sakerna som tillkommit. Bakom omvandlingen står Studio Stockholm Arkitektur.

Större delen av renoveringen av huset på Torkel Knutssonsgatan blev klar i höstas. Konferenslokaler, uppiffad innergård och en gaminglounge är några av sakerna som tillkommit. Bakom omvandlingen står Studio Stockholm Arkitektur.

Victor Malmcrona

Hur står ni er i konkurrensen?

– De flesta andra har stort fokus på att trycka ut cocktails och mat, vi är en lite mer intim takbar där du får en produkt med en Michelinkrog som avsändare. En stil som är lite mer high end och ambitiös.

I markplan öppnar Stella Pizza, den tionde i stan. I samma lokal öppnar Ish, med mer fokus på frukost, lunch och after work. Förutom uteservering delar de två även på en stor innergård med 150 platser.

Förhoppningen är att alla tre ska öppna 10 juni.

Hur känns det att öppna tre restauranger samtidigt?

– Jag vet inte, vi har inte gjort det förut. Men vi har tre väldigt duktiga restaurangchefer och är trygga med deras team.

Och hur känns att ha polisen i huset?

– Perfekt. Säkert.