Centralt. McDonalds ligger mitt i Huddinge centrum. Foto: Pernilla Fagerström

McDonalds i Huddinge centrum stänger i höst

Snart har du ätit din sista Big Mac i Huddinge centrum. I slutet av året stänger McDonalds. "Vi bygger om våra restauranger och ser inte att Huddinge har förutsättning att bära den investeringen", säger Henrik Nerell, presschef.

  • Publicerad 16:43, 18 maj 2022

Kön ringlar lång ända ut till dörren på McDonalds i Huddinge centrum. Det är den första riktigt varma dagen och många kommer ut med en glass i handen.

På uteserveringen sitter Annelie Karlsson och Ingrid Gröndahl med varsin kaffe och äppelpaj.

– Vi går hit ibland och fikar. Och ibland när man inte vet vad man ska laga till middag kan det bli en hamburgare, säger Annelie Karlsson.

De blir förvånade över att hamburgerrestaurangen ska stänga i höst.

– Det brukar alltid vara mycket folk här. Mycket ungdomar och barnfamiljer, säger Ingrid Gröndahl.

Gäster. Ingrid Gröndahl och Annelie Karlsson tar en eftermiddagsfika.

De senaste åren har stockholmarna fått tugga i sig att McDonalds stänger restauranger på löpande band. Skärholmen, Sickla, Farsta och Kungsgatan var några av dem som bommade igen i fjol.

I slutet av året läggs McDonalds i Huddinge centrum ner.

– Det stämmer att vi kommer att stänga restaurangen i centrum. Det kan bli i slutet av november eller början av december, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds.

McDonalds håller på att bygga om alla befintliga restauranger. Maten kan beställas via en skärm eller mobilen och tillagas på beställning. Antingen tar du med den eller så serveras den vid borden.

– De här förändringarna kräver stora investeringar och rejäla ombyggnader. Därför måste vi vara säkra på att den framtida potentialen är tillräcklig för att det ska vara en bra investering. Men det går inte att räkna hem den investeringen i Huddinge, tyvärr, säger Henrik Nerell.

Varför stänger ni så många restauranger i Stockholm?

– Vi ser över all våra restauranger kontinuerligt. Det beror inte på en sak, utan flera. På vissa ställen går det inte att bygga om, det kan handla om hyresnivåer och i Huddinge tror vi på en vikande gästutveckling.

Därför stänger så många McDonalds i Stockholm

Samtidigt planerar McDonalds att öppna 30 till 40 nya restauranger i landet. Enligt Henrik Nerell handlar det både om restauranger längs vägar, i städer och i mindre samhällen.

Vad händer med personalen i Huddinge när ni stänger?

– Vi försöker se till att alla medarbetare erbjuds jobb på någon annan restaurang.

"Det är lite synd, det är skönt att gå hit ibland med barnen", säger Sabine Sjöström med döttrarna Vanessa och Daniella. Foto: Pernilla Fagerström