Det här är helgen när allt händer samtidigt. Men lugn i båten. Mitt i har valt ut några guldkorn.

Skärgårdsmässan

En gratismässa för skärgårdsfantasten ute på Djurgården. Arrangören kallar det en folkfest för alla smaker, och på festivalen kan du njut av mat och dryg, utställare och en rad olika aktiviteter. Däribland livemusik och en veteranbåtsfestival. 26-28 maj.

Stockholms bryggeridag

Det är dags nu. Stockholm behöver en egen bryggeridag för alla stockholmsbaserade bryggerier. Lördagen den 27:e maj laddar bryggarna för en heldag på Café Opera. Allt för att Stockholmarna ska upptäcka den lokala ölen. Biljetter köps i dörren eller via Tickster och kostar 180 kronor.

Outdoor festival STHLM

Är du sugen på att testa lite nya friluftsaktiviteter kan det här vara festivalen för dig. Programvärden tillika äventyraren Renata Chlumska leder programmet och bland annat en "walk and talk". Du kan också lära dig naturfoto, bli bättre på att laga mat i stormkök eller kanske ta en kurs i paddling. Festivalen är avgiftsfri och går av stapeln den 28 maj.

Elitloppet

Varje år lockas tusentals människor till Solvalla och Elitloppshelgen. Elitloppet är världens största travtävling och hit kommer således världens snabbaste travhästar. Evenemanget pågår 26-28 maj. Pris från 50 kronor till 995 kronor.