Önnered

Matilda Hunyadi gjorde succé på Stockholm Design Week i fjol och tog dessutom hem segern i Elle Deco Design med Årets Möbel. I samband med årets stora möbelmässa i början av februari är hon aktuell med en kollektion i nytt material – glas! 

Kollektionen Piscis Couture andas 1980-tal, couture och havsvarelser hämtar inspiration från den så kallade Kluckaflaskan, en sorts spritflaska som var populär under 1700-talet.

"Glas är magiskt"

Piscis Couture är blåst i samarbete med Bevan Taka, en Nya Zealändsk glaskonstnär i världsklass, och Glasets Hus i Limmared.

– Glas är magiskt och processen är superdramatisk – det matchar min visuella fantasivärld perfekt. Att sedan få samarbeta med någon som är så otroligt skillnad med materialet som Bevan är fantastiskt! säger Matilda Hunyadi.

Bacatus i nya färger

Precis som med den prisade stolen Bacatus och hennes skapande i övrigt tar hon avstamp i historien, i ett hantverk eller en möbel. För att sedan blanda med andra referenser och intryck

– Och som alltid, när jag gör någonting som är väldigt jag och lite mycket, med många estetiska element, då blir jag nöjd! förklarade Matilda när Mitt i Göteborg mötte industridesignern och snackade snickrade möbler förra våren.

Parallellt med glaskollektionen Piscis Couture lanseras Bacatus 2.0 i produktion i nya färger för Matildas egna varumärke Sloydlab. Skåpet Ora Maritima lanseras i uppdaterad version, och som om inte det vore nog får Bacatus-kollektionen ett matbord.