Promenadloppis i Änggården. Efter förra årets succé bjuder Änggårdsföreningen in till en ny promenadloppis. Allt från barnkläder, prylar och möbler till inredning och fika kommer med största sannolikhet att finnas till försäljning. Alla är varmt välkomna, men den här gången är det enbart de boende i området som säljer. Välkomna att njuta och fynda i Göteborgs kanske charmigaste kvarter! 

Plats: På trappor och trottoarer runt hela Änggården, söndag 19 maj klockan 11.00–15.00.

Ta del av det gröna Göteborg söndag 12 maj.

Ta del av det gröna Göteborg söndag 12 maj.

Pressbild

Det gröna Göteborg. Bekanta dig med två av de populäraste grönområdena i Göteborg. Promenaden börjar i Slottsskogens övre del i kanten mot Masthugget, passerar utsikten, observatoriet, de stora grönytorna som är så populära för både picknick och konserter och landskapshusen. Turen avslutas vid Lilla Änggården. På vägen får du lära dig mer om dessa parkers historia och nutid. Turen är ca 4 km och bitvis kuperad med både upp- och nerförsbackar, mestadels asfalt. Obligatorisk föranmälan på followmeguide.se.

Start: August Kobbsgatan vid 61:ans ändhållplats Masthugget, söndag 12 maj, kl. 15.00–17.00.

Bunkernfestival. Bunkernfestivalen är en återkommande tradition där musikerna från Kulturföreningen Bunkern visar upp ett brett spektrum av intressant musik. Framstående Göteborgsmusiker inom jazz, impro, världsmusik och vispop skapar en unik festival. På scen: GAO, Klara Ahlersten & Harald Svensson, KBK3, Monochromatics och Erik Björksten. Så kombinera musik för alla sinnen och åldrar, vårfynd i Reningsborg secondhandbutik i Frölunda samt fika och foodtruck.

Plats: Reninsgborg, Reningsverksgatan 1, Västra Frölunda, lördag 18 maj, kl. 13.00–18.00.