2016 flyttade Matateljén in i lokalerna på Stora Gungans väg 7, nära Sandsborgs tunnelbanestation. En destination för såväl stammisar från området, som bloggare och långväga gäster. Men nu är det dags för den lilla restaurangen att transformeras till en "mini-saluhall".

– Vi har fått många reaktioner. En del vemodiga som tycker att det är tråkigt, men också uppskattande kommentarer, säger Anna Klyvare som driver stället tillsammans med Henrik Sauer.

Under resten av januari och i februari kommer restaurangen att drivas som vanligt – och många kvällar är redan uppbokade.

Helgkassar

I mitten av mars öppnar i stället Ateljéns livs. Där kommer det att bland annat att finnas färsk fisk, charkuterier, ost, frukt och "mycket grönt". Samt egenproducerade såser, desserter och helgkassar.

– Det blir fokus på butik, men man kommer fortfarande att kunna sitta ner och ta ett glas vin eller en kaffe och något lättare att äta. Vi kommer att ha kvar vinkällaren, säger Henrik Sauer.

Ägarna har väl etablerade kontakter med flera leverantörer, både lokala och från södra Europa.

– Vi kommer att sälja kvalitetsprodukter och vill att det ska vara tillgängligt, det ska inte bli en "dyr delikatessbutik". Matateljéns själ ska finnas kvar, säger Henrik Sauer.

Ateljéns livs kommer att stänga ett par timmar tidigare än restaurangen, men ska vara öppet hela dagarna. Tiderna är dock inte helt spikade.

2020 öppnade Anna Klyvare och Henrik Sauer Ateljéns Pizza runt hörnet, den restaurangen kommer att finnas kvar.