Måns Möller ser fram emot att komma till Enköping för för att uppträda första gången, och har nytt material på gång.

– Det blir fantastiskt. Jättekul. Jag sitter och skriver nu. Det blir Nato. Jag läste igår att “Paow” gjort en underlivsoperation. Det måste jag prata om, säger han.

De höga matpriserna är ännu ett hett ämne som Måns tänker tackla.

– Jag ska starta ett matprisuppror, så Enköping kommer finnas i historieböckerna efter min föreställning. Blir det som jag tror, kommer revolutionen starta på fredag, säger han.

Trots att Måns är en av Sveriges kändaste och mest välberesta komiker, har han aldrig uppträtt i Enköping förut. Tidigare har han bara stannat här när han varit på väg till Vasaloppet.

– Enköping är Sveriges närmaste stad. Jag älskar stand-up men hatar att resa, så det är bara kul att det är så nära Stockholm. Jag har aldrig uppträtt här förut, säger han.

“Mitt Mount Everest”

Måns har ändå rest mycket trots att han hatar det. Bland annat har han cyklat över flera kontinenter till förmån för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och nu kommer han alltså till Enköping för att uppträda till förmån för – publiken.

– Människan har gett sig ut på expeditioner sen begynnelsen. Jag har cyklat över Europa, USA och Asien, men ändå aldrig kommit fram till Enköping, så nu är det dags. Det kan verka som en betydelselös liten resa, men det här är mitt Mount Everest, säger han.

För den som vill se Måns Möller och ännu inte köpt någon biljett ska nog inte heller ha allt för stora förhoppningar på att få tag i någon. Biljetterna är slutsålda.