Foto: Mostphotos

Många trafikbrott under natten

Våldsbrotten har minskat rejält under pandemins ökning. Då kunde polisen i Enköping rikta in sig på trafikbrott under natten mot lördag. Där fanns desto mer att anteckna.

  • Publicerad 09:47, 21 nov 2020

Fre kl 22.38

Fjärdhundragatan. En a-traktorförare på Fjärdhundragatan bötfälldes för att inte ha använt körriktningsvisare. En flygande besiktning genomfördes och ledde till att fordonet måste besiktas om.

Fre 22.48

E18, Grillby. En man i 30-årsåldern körde för fort på E18 vid Grillby. Han uppvisade ett utländskt körkort som gick ut 2018. Det utgångna körkortet omhändertogs.

Fredag 23.10

Boglösavägen. En man i 25-årsåldern som körde bil på Boglösavägen stoppades och kontrollerades. Han hade inget körkort med sig, men visade upp en bild i telefonen på ett utländskt körkort. Han blev dock misstänkt för olovlig körning.

Fredag 23.50

Enköping. En man i 30-årsåldern fick betala böter för felaktig belysning bak på bilen.

Lördag 02.43.

Fjärdhundragatan. En kvinna i 30-årsåldernsom körde bil med dimljus och halvljus bötfälldes.

Lördag 02.59

Mästergatan. En man i 20-årsåldern som körde på Mästergatan bötfäldes för felaktig belysning fram på bilen.

I övriga delar av polisområdet, det vill säga Håbo, gjordes också flera ingripanden mot trafikbrott.

Lördag 00.50, Häggeby. Manlig bilförare i 25-årsåldern saknade körkort och blev misstänkt för grov olovlig körning och visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Bilnycklarna omhändertogs direkt.
Lördag 01:02, E18 vid Bålsta, Man är i 60-årsåldern bötfälldes för felaktig belysning. Bilen måste ombesiktas.

Lördag 03:26.Länsväg 263 i höjd med Grantorp. En bilförare i 20-årsåldern visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Hans körkort omhändertogs på plats. Som passagerare hade mannen en annan man och tre kvinnor i samma ålder.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54