Larmet om skottlossningen och att en man låg ner på backen vid Skarpnäcks torg kom klockan 18.28 på söndagskvällen. Räddningspersonal jobbade med livräddande insatser på plats innan mannen fördes till sjukhus.

"Det var mitt på ljusa dagen och massor av folk var i närheten." uppger en Skarpnäcksbo till Mitt i.

Sprang från platsen

Enligt uppgifter till polisen ska folk ha setts springa i från platsen i samband med skottlossningen. Det finns även uppgifter om att personer lämnat platsen i ett fordon.

"Polisen är intresserad av alla iakttagelser oavsett om det handlar om fordon eller springande personer." skriver Stockholmspolisen på sin hemsida.

Dödsbesked vid midnatt

Klockan 23.55 gick polisen ut med att mannen avlidit av skadorna. Under kvällen och natten fanns polisen på plats i Skarpnäcksområdet med bland annat och hundpatruller och personal för att göra teknisk undersökning av brottsplatsen. Torget och platser kring torget spärrades av i sökandet efter bevismaterial. Vid midnatt var mannen ännu oidentifierad och polisen hade därför inte kunnat underrätta anhöriga.

På måndagen och följande dagar kommer polisen att ha förstärkt närvaro i området. Poliser kommer att finnas på plats både för att besvara frågor om så är möjligt liksom ta in tips.

Nära tidigare mordplats

Skarpnäcks torg ligger alldeles i närheten av platsen där en 18-årig man sköts till döds den 13 februari. Bara några timmar innan söndagens mord hade engagerade samlats i Skarpnäcks kulturhus som också ligger här för att samtala bland annat om hur tryggheten kan ökas i området.

Under söndagskvällen gick flera vuxna ut spontant i Skarpnäck för att nattvandra och finnas till för de som kunde tänkas behöva stöd eller någon att prata med.

https://www.mitti.se/nyheter/pappan-inga-fler-ska-behova-ga-igenom-det-har/repvcy!HnmaoL0sZqLkUJHgE9Ydkw/

https://www.mitti.se/nyheter/grannen-alissia-horde-tjejer-skrika-hysteriskt/repvbn!cSPHrLecGFS7m8Jp24mtTw/