Foto: Mostphotos

Man konfronterade inbrottstjuvar

Klockan 03.50 på torsdagsmorgonen hörde en boende på Bergsgatan i Enköping ljud från källarvåningen. Han bestämde sig för att gå ner och se efter.

  • Publicerad 11:28, 14 jan 2021

Väl där fann han för honom tre okända män, en kortvuxen och två välvuxna, som hade brutit sig in i två källarförråd.

När gärningsmännen blev varse att de blivit upptäckta flydde de från platsen. Men vittnet lyckades dessförinnan slita av en av gärningsmännens balaklava (rånarluva). Polisen hoppas nu kunna säkra DNA från luvan.

Trion beskrivs av vittnet som män i 30-årsåldern. Det är oklart vad som tillgripits ur förråden. Förrådsinbrottet är dock bara ett i raden det senaste året.

– Vi har jätteproblem med inbrott i källarförråd på Bergsgatan. Det har oftast tillgripits skor och kläder, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Polis tillkallades till platsen men man lyckades inte lokalisera förövarna.

Enköpingsbon som vill minska utsatthet med ny barnbok

Nyheter Med ojämna mellanrum sitter Enköpingsbon Filip Lange i möten med namnkunniga personer. Samtal han själv bjudit in till i syfte att hjälpa andra som blivit utsatta som barn.måndag 25/1 13:23

Dessa evinnerliga inbrott i källare...

Nyheter Vågen inbrott i källarförråd rullar vidare. Helgen har inte varit något undantag. Dessutom i bläljusrapporten: stor insats i jakt på man med vapen / en anhållen för drogbrott / kioskinbrott och en...måndag 25/1 10:47