Attunda tingsrätt. Här dömdes mannen från Sollentuna för hot mot tjänsteman. Foto: Tomas Stark

Man i Rotebro hotade polis med basebollträ

När polisen knackade på hemma hos en Sollentunabo i 40-årsåldern var han aggressiv och höjde ett basebollträ mot en uniformerad polis. Nu har mannen dömts för hot mot tjänsteman.

  • Publicerad 05:50, 8 jul 2021

En polispatrull åkte på ett larm om att en blodig man varit aggressiv och hotat folk med kniv. När patrullen kom hade mannen gått in i sitt hus och polisen knackade på.

När dörren öppnades uppstod tumult och mannen hotade polisen med ett höjt basebollträ. Polismannen tvingades använda pepparsprej och mannen kunde gripas.

I tingsrätten hävdande mannen att han inte höjde basebollträt utan bara höll det i handen. Tingsrätten tror dock mer på de två poliserna, bland annat eftersom mannen var berusad vid tillfället, och han dömdes därför för hot mot tjänsteman.

Inget skadestånd

Det har dock gått drygt fyra år mellan brottet och domen, och det är inte den dömdes fel. Detta påverkar påföljden och gör att mannen fick 60 dagsböter i stället för fängelse.

Den hotade polisen hade yrkat på 10 000 kronor i skadestånd, för kränkning, men något skadestånd blev det inte. Tingsrätten menar att personer i vissa utsatta yrkesgrupper – exempelvis poliser – som har anledning att räkna med att mötas av vissa angrepp i arbetet ”får antas ha en större mental beredskap för detta”.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42