Det var en kväll i maj i fjol som mannen enligt domen utsatte flickan för ofredande då hon väntade på att ta bussen hem från Tureberg.

Flickan satt på en bänk när mannen kom fram och smekte henne på låret och frågade om hon vilje följa med honom hem.

Mannen klev sedan på samma buss som flickan, som då ringde till sina föräldrar.

När hon klev av vid sin busshållplats en stund senare mötte hennes föräldrar upp, och även en polis som hade tillkallats.

Mannen nekade

Den äldre mannen uppmanandes att också kliva av, men när han konfronterades med flickans uppgifter förnekade han dem helt.

Det hela ledde till åtal och nu har mannen dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande.

Han förnekade fortsatt brott men rätten ansåg att flickans berättelse var ”sammanhängande, klar och detaljrik” och att den därför framstod som ”både trovärdig och tillförlitlig”.

Den fick dessutom stöd övrig bevisning som åklagaren åberopat, så som händelserapport och karta, en övervakningsfilm, fotografier, en lista på telefonsamtal, och uppspelning av ett larmsamtal.

Dömd till dagsböter

Då den äldre mannen inte förekom i belastningsregisterutdrag i något sammanhang som har betydelse i målet blev påföljden endast dagsböter.

Han ska dessutom betala skadestånd till flickan. Hon hade begärt 10 000 kronor i kränkningsersättning, men tingsrätten ansåg att 5 000 kronor var skäligt.