Foto: Foto: Steven Knap / Byrd

Man hittades död i skogsparti – ännu ingen gripen

En månad har gått sedan en man hittades död i ett skogsparti i Bagarmossen. Ännu är ingen misstänkt gripen – och mordutredningen pågår fortfarande.

  • Publicerad 14:24, 4 dec 2020

Mitt på dagen den 4 november hittades en man död utomhus i ett skogsområde mellan Bagarmossen och Kärrtorp. Larmet kom vid 11.30-tiden, och ska ha kommit via SOS-alarm som ett olycksfall. Men när första polispatrullen kom till platsen kunde man konstatera att mannen hade skador som gör att brott inte kan uteslutas.

En månad senare pågår förundersökningen fortfarande och brottsrubriceringen är mord.

Hörde höga smällar

Boende i området som Mitt i har varit i kontakt med vittnar om att de sent på kvällen eller natten till den 4 november hörde höga smällar.

Enligt uppgifter till Expressen dödades mannen med ett skott i bakhuvudet. Även Aftonbladet har uppgifter om att mannen skjutits i huvudet, något som polisen ännu inte har kunnat bekräfta.

Håller förhör

Polisen har en grupp som nu jobbar aktivt med förhör och andra utredningsåtgärder. Men ingen misstänkt är alltså ännu gripen för händelsen, som polisen beskriver som ett så kallat spaningsmord, det vill säga att man varken har misstänkt gärningsperson eller vet varför mordet skedde.

Polisen meddelar att man gärna tar gärna mot tips, och uppmanar de som ännu inte har varit i kontakt med polisen och har upplysningar att ringa 114 14.

Person hittad död i skogsdunge i Skarpnäck

Vet du mer om händelsen? Mejla nils.jonsson@mitti.se