Död. En död person hittades på måndagskvällen på en åker i Tillingetrakten. Foto: Brottsplats Stockholm.

Man hittad död på åker utanför Enköping – utreds som mord

En man har hittats död på en åker mellan Enköping och Hummelsta. Polisen har inlett en förundersökning om mord. – Det är omständigheter på platsen som gör att vi inlett en förundersökning gällande mord, säger Magnus Jansson Klarin presstalesperson på RLC Mitt till Mitt i Enköping.

  • Publicerad 08:23, 10 aug 2021

Under måndagskvällen hittades en död man på en åker mellan Enköping och Hummelsta. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var en förbipasserande som upptäckte kroppen och larmade polisen vid 18.30-tiden. Flera polispatruller var snabbt på plats.

– Vår personal kom snabbt på plats och där kunde de konstatera att personen var avliden, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på RLC Mitt till Mitt i Enköping.

Enligt polisen är den avlidne mannen i 20-årsåldern. Enligt polisen gör omständigheterna på platsen att man misstänker ett grovt brott. En förundersökning gällande mord har inletts och ett större område spärrades av under måndagskvällen och natten till tisdag.

– Det är omständigheter på platsen som gör att vi inlett en förundersökning gällande mord, säger Magnus Jansson Klarin.

Har ni identifierat mannen?

– Det vi kan säga är att det rör sig om en man i 20-årsåldern, säger Magnus Jansson Klarin och fortsätter:

– Vi kommer att gå ut med en efterlysning under dagen. Det kan ju finnas personer som gjort iaktagelser, personer som kanske sett något konstigt i området under dagen. De vill vi gärna komma i kontakt med.

Tidigt på tisdagsmorgonen blev polisen klar med den tekniska undersökningen på plats som pågått under natten. Avspärrningarna i området hävdes vid 07-tiden på tisdagsmorgonen.

Vad ska den nya grundskolan heta?

Nyheter Det ska byggas en ny stor kommunal grundskola på Västerleden. Men vad ska den heta? Ja, inte Västerledsskolan i alla fall.måndag 25/10 13:31