Polisen fick larm om en misstänkt skottlossning i Husby på måndagseftermiddagen. Foto: Sal Idriss / Byrd

Man död efter skottlossning i Husby

På måndagseftermiddagen larmades polis och ambulans till Husby, efter en misstänkt skottlossning. En man skadades allvarligt och har fördes till sjukhus. Han avled senare till följd av skadorna.

  • Publicerad 16:20, 31 maj 2021

Klockan 15.30 på måndagen fick polis och ambulans larm om en skottlossning som inträffat i Husby, i närheten av tunnelbaneuppgången.

På platsen hittades en man i 25 till 30-årsåldern allvarligt skadad och fördes till sjukhus.

Strax efter 17.30 meddelande polisen sedan att mannen avlidit till följd av skadorna. Hans anhöriga är underrättade.

Polisen söker två misstänkta gärningsmän, meddelar de på sin hemsida.

– Vi har många patruller på platsen, även hundpatrull, för att leta efter den eller de som utfört det här, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos polisen.

Enligt uppgifter till Mitt i ska även en helikopter finnas på plats.

Mycket folk på platsen

Det ska ha varit stökigt på platsen i samband med händelsen.

– Det ska vara väldigt mycket folk där, då det är centralt i området och en sådan tid på dagen när mycket folk rör sig ute. Det kan alltså finnas många vittnen till händelsen, säger Helena Boström Thomas.

Tunnelbanan fick stängas av tillfälligt på måndagskvällen och en stor samling folk rörde sig vid platsen. Enligt uppgifter från polisen kan det finnas övervakningskameror i området som kan underlätta deras arbete.

En gripen på måndagskvällen

Senare samma kväll kunde polisen gripa en första misstänkt person och klockan 10 på tisdagsförmiddagen kom besked om att ytterligare en man, skäligen misstänkt för mord anhållits.

En förundersökning om mord har inletts.

Nytt mord några timmar senare

Inte långt efter att skotten i Husby fallit sköts en annan man till döds i Hjulsta. Kroppen hittades av polis på en parkeringsplats. Om de båda morden har någon koppling till varandra är för tidigt att säga.

– Men vi tittar naturligtvis på det, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson på tisdagen.