Klockan hade hunnit blir 20.30 på lördagskvällen när en man knivhöggs flera gånger vid Hemköp i Rissne centrum. Nu har en misstänkt man anhållits. Foto: Sal Idriss/Byrd

Man anhållen misstänkt för knivmordet i Rissne

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet på en man i 45-årsåldern i Rissne centrum. Mordet beskrivs som ett vansinnesdåd och offret knivhöggs flera gånger.

  • Publicerad 07:28, 7 jan 2021

Det var i lördags kväll som en man i 45-årsåldern knivhöggs flera gånger vid Hemköp i Rissne centrum. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Nu har en man i 20-årsåldern anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet, meddelar polisen.

Polisen går ut med bild på misstänkte knivmördaren

Mannen greps enligt polisen i södra Stockholm på onsdagkvällen, i samband med en fordonskontroll.

Enligt Aftonbladet är mannen tidigare dömd för flera grova brott, och han ska enligt tidningen ha befunnit sig på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik. Polisen har ännu inte bekräftat detta, men Åklagarmyndighetens presstjänst bekräftade för Expressen på onsdagskvällen uppgifterna att den som anhållits var på rymmen.

Tidigare under dagen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för mordet, men misstankarna mot honom kvarstår inte och han släpptes åter på fri fot.

Oro och lättnad i Rissne efter gripandet av flera gängledare

Mannen som anhållits erkänner att det var han som låg bakom knivhuggen, men nekar till mord, rapporterar Expressen.

– Han erkänner att han har huggit målsäganden och han vill framföra sin ursäkt till familjen. Han förnekar mord. Det har inte varit hans avsikt att döda eller skada målsäganden, säger mannens advokat Martin Persson till tidningen.