Sportlovet kom en halv dag tidigare än väntat och med sol, dagen till ära. Så skriver Tullinge gymnasium i Botkyrka på sin Instagram-sida. Vad som inte framgår är att skolans elever fick gå hem efter halva skoldagen för att det går magsjuka på skolan, något som Aftonbladet har rapporterat om.

10 av skolans 75 personal hade sjukanmält sig och flera elever.

– Sen gick det ett rykte på skolan att folk hade spytt i korridorerna. Men det stämmer inte – jag har gått runt och kollat själv. Men elever började gå hem och då beslutade huvudmannen att ställa in lektionerna efter lunch, säger Arild Lagerkvist, biträdande rektor på skolan.

Inte från skolmaten

Normalt hade man inte ställt in skoldagen på det här viset, menar Arild Lagerkvist. Men att det var fredagseftermiddagen innan sportlovet spelade in i beslutet.

– Det är en extraordinär åtgärd, säger han.

Tullinge gymnasium har haft en läkare på plats som har kunnat konstatera att det inte råder någon spridningsrisk på skolan.

– Det är heller inget som har kunnat spåras till skolmaten. Det är flera ur personalen som har insjuknat som inte brukar äta av skolmaten och då har vi kunnat dra slutsatsen att magsjukan inte kommer därifrån, säger Arild Lagerkvist.