Ny låt. Vasastadsbon och musikern Rex Ljungqvist debuterade med singeln "Jag älskar Östermalm". Nu släpper han "Magnus Ugglas son". Här från Kåken 2011 när han träffade Uggla Foto: Alex Marinica

"Magnus Ugglas son" släpper ny låt

Han debuterade med en låt om sin kärlek till Östermalm. För ett år sedan släppte Rex Ljungqvist, numera Vasastadsbo, en skiva. Nu är han aktuell med låten "Magnus Ugglas son".

  • Publicerad 15:00, 27 nov 2020

Rex Ljungqvist när vi träffade honom i början av 2018. Foto: Sacharias Källdén

"Magnus Ugglas son" hyllar sitt Östermalm. Så löd rubriken när vi skrev om Rex Ljungqvists debutsingel "Jag älskar Östermalm" för snart tre år sedan. I intervjun berättade han att han inte sällan jämförs med Magnus Uggla. Redan då höll han på med en ny låt: "Magnus Ugglas son". Ett album och en ep kom emellan men nu är låten klar.

"Magnus Ugglas son" hyllar sitt Östermalm

– Folk gör ofta liknelser mellan mig och Magnus Uggla, både utseendemässigt och musikaliskt. Jag tycker själv att vi har vissa likheter. Vi är båda födda på Karlavägen och jag går också lite emot etablissemanget, säger Rex Ljungqvistsom numera är Vasastadsbo.

Låten är tänkt som ett svar till alla dem som brukar jämföra honom med Uggla. "Jag är faktiskt Magnus Ugglas son, det råkar liksom bara vara så" inleds texten.

– Låten är framförallt bildligt menad, ungefär på samma sätt som att Uggla sjöng att han "föddes av Bowie", då han gjorde musik i samma anda. Man kan säga att jag är en mer pretentiös Magnus Uggla, säger Rex Ljungqvist.

Rex och Magnus Uggla har träffats flera gånger ute på krogen, men de har aldrig pratat om att de skulle vara lika.

– Så jag vet inte vad han tycker.