I vår uppträdde han i en fullsatt Avicii arena. Nu spelar Peter Johansson för sista gången i sommar – precis bredvid hemmet.

– Det är mitt närmsta gig någonsin, jag kan nästan krypa dit.

Musikalartisten berättar att han "lever lite under radarn" i Mälarhöjden och att det ska bli kul att få spela för grannarna. Trots att han tidigare i karriären gjorde storsuccé i London som huvudrollen i musikalen "We will rock you" tycker han om de lite mindre spelningarna.

– Det är en så skön variation i mitt yrkesutövande, en kväll står jag i Scandinavium och nästa kväll i Orsa framför en publik på 200 personer. Det ena är inte bättre än det andra men jag gillar de små spelningarna, som artist får jag mer kontakt med publiken.

Sista spelningen för i sommar blir med Sanna Martin på Mälarhöjdens friluftsteater den 26 augusti. De har känt varandra länge och Peter ser fram emot att få jobba ihop igen.

Hjärteprojekt

– Hon har en så fantastiskt röst och spelningen lät skitkul så jag tackade ja direkt. Vi har jobbat mycket på olika håll så jag ser fram emot det här.

Peter Johansson och Sanna Martins konsert blir det näst sista eventet för året på Mälarhöjdens friluftsteater.

Peter Johansson och Sanna Martins konsert blir det näst sista eventet för året på Mälarhöjdens friluftsteater.

Mostphotos

Upplägget för kvällen är ett potpurri av vad Peter och Sanna jobbat med genom åren: lite musikal, lite rock och lite duetter. Efter sin tid i London har Queen-låtar blivit något av Peters varumärke, och han kan garantera att det kommer bjudas på åtminstone en Queen-hit.

– Om jag är pigg och glad så tycker jag det är kul med låtar från musikaler och jag gillar att ta emot önskemål från publiken, improvisera lite. Mest ser jag nog fram emot att sjunga någon mastig duett med Sanna när rösterna klingar ihop, det är magi. Jag hoppas på en härlig kväll och att folk sjunger med.

I september är det premiär för Peters egna projekt. Tillsammans med Norrköpings symfoniorkester ska han framföra Elton John-låtar under två kvällar i Östergötand som han hoppas ska leda till en turné nästa år.

– Jag gillade Elton John långt innan jag började lyssna på Queen så det här är verkligen ett hjärteprojekt. Sedan jag var barn har jag älskat hans musik och det finns en enorm frihet i att planera sin egen show.