CHAMPAGNE I BLODET och vin i bilen. En politiker från Värmdö döms för rattfylla. Foto: Polisen

Lokalpolitiker döms för grov rattfylla

Grov rattfylla och olovlig körning. Så löd domen för den politiker från Värmdö som druckit både champagne och whisky och sedan satt sig i bilen för att köra.

  • Publicerad 11:00, 11 mar 2021

Den Värmdöpolitiker som stått åtalad för att ha druckit, kört bil och sedan krockat döms nu för grov rattfylla och dessutom för olovlig körning eftersom hon saknade giltigt körkort.

Straffet kunde ha blivit en månads fängelse men efter omständigheterna blir det istället en villkorlig dom. Politikern ska även göra samhällstjänst i 50 timmar.

Druckit på en begravning

Det var på sommaren 2019 som den dömde hade varit på begravning, enligt egna uppgifter druckit ett glas champagne och sedan smuttat på whiskey. Hon satte sig sedan i bilen för att köra hem.

Vid ett trafikljus vid Henriksdal i Nacka upptäckte hon att hon stod i fel fil. I och med att hon bytte fil tappade hon kontrollen, körde över en refug och hamnade i motsatt körriktning. Där krockade hon in i en annan bil.

Flaskor i bilen

När polisen kom till platsen hittade man även två tomma vinflaskor i bilen. Provet som politikern lämnade på Sankt Görans sjukhus visade att hon hade 0,7 promille alkohol i blodet.

Föraren i den andra bilen uppgav att hon fått smärtor och var tvungen att gå till en massageterapeut. Men tingsrätten tyckte att förarens berättelse om eventuella skador varit för vag och politiker slapp därför betala skadestånd.

Politikern är inte längre med på listan bland förtroendevalda i sitt lokala parti.

Här kraschade politikern – efter begravning med champagne