Mobila hälsokliniker. På så sätt når Röda Korset människor i avlägsna områden i Somalia med sjukvård, vaccinering och mödra- och barnavård. Och det behövs – Somalia har bland världens högsta dödlighet för barn under 5 år. Foto: Röda Korset

Lokal insamling bidrar till Världens Barn

Just nu slutspurtar Radiohjälpens stora insamlingskampanj Världens Barn och den 1 oktober sänds den stora tv-galan Tillsammans för världens barn i SVT1. Även i Sollentuna sker flera evenemang för att samla in pengar till Världens Barn.

  • Publicerad 18:50, 23 sep 2021

Jag hoppas att Sollentunaborna ställer upp och bidrar.

– Jag hoppas att Sollentunaborna ställer upp och bidrar, säger Carina Bindzau, ordförande i Sollentuna Väsby FN-förening och samordnare för Världens barn-insamlingen
i Sollentuna.
Den 25 september - 4 oktober blir det en tipspromenad i Malmparken på temat omvärlden, för vuxna och för äldre barn.

– Jag har ansökt hos kommunen att få sätta upp den, och jag hoppas så klart på ett ja, säger Carina Bindzau.

Barnkör i centrum

Den 26 september klockan 12 sjunger barnkören Musickids i Sollentuna centrum, och den 2 oktober klockan 17 hålls en konsert i Pingstkyrkan.

– Tanken är att folk ska skänka pengar till Världens Barn i samband med evenemangen. Och glöm inte att ange kommunkoden – 0163 – om ni swishar så räknas gåvan Sollentuna till godo i kommuntävlingen, säger Carina Bindzau.

Kyrkorna i Sollentuna brukar vara med och samla in pengar för Världens barn, berättar Carina Bindzau, och den 2 oktober går hela dagskassan i Röda Korsets secondhandbutik på Hvidovrestråket 3A till Världens Barn.

Direktsänd tv-gala den 1 oktober

Världens barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och är ett samarbete med 13 civilsamhällesorganisationer, bland andra Rädda Barnen och Svenska Röda Korset.

Världens barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer.

Tv-galan Tillsammans för världens barn sänds i SVT1 och SVT Play den 1 oktober klockan 20.

Pengarna går till över 40 olika projekt i världen, bland annat i Somalia, Kenya, Jemen, Afghanistan, Nepal, Kambodja och Latinamerika.

Visa merVisa mindre

Sex katalysatorstölder på ett dygn

Nyheter "Vi tror att det är ligor som står för stölderna" I tisdags och i onsdags skedde sex katalysatorstölder i Sollentuna – inom loppet av ett dygn.fredag 15/10 15:21