Mordplatsen. Mordet på Årstabron i september 2020 fick stor uppmärksamhet då rättegången blev stökig. Foto: foto: Michael Toll

Livstids fängelse för gängmordet på Årstabron

Den 27-årige mannen trodde att han skulle fira sin kompis födelsedag. I stället lurades han till Årstabron där han sköts till döds med fem skott. Nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom i det uppmärksammade gängmordet.

  • Publicerad 12:11, 21 apr 2022

Mordet inträffade hösten 2020. Mitt i natten, på Årstabron, sköts 27-åringen till döds på nära håll. Det hela var ett beställningsjobb, där en gängledare från Rågsved lejde två män med koppling till kriminella kretsar i Årsta att begå mordet.

Den mördade mannen, en 27-årig man från Farsta med koppling till Fagersjönätverket, trodde alltså att han skulle fira sin kompis födelsedag. Men i stället miste han livet.

För att lösa brottet knäckte polisen olika krypterade chattar, såsom Encrochat och Anom. Anom är skapat av amerikanska FBI för att infiltrera kriminella nätverk.

Överklagade

Tingsrätten dömde gängledaren och en av de två andra männen till livstids fängelse. Den tredje mannen fick 14 års fängelse, då han var under 21 år när mordet skedde. Samtliga tre dömda män överklagade till Svea hovrätt och yrkade på att de skulle frikännas helt från brottet.

Men hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten och har nu slagit fast domen.

Tre döms för mordet på Årstabron