Den mördade mannen knivhöggs i huvudet, i ögat, i bröstkorgen och i buken. Han fick också svåra brännskador när lägenheten förvandlades till ett eldhav. Mannen avled av skadorna efter en dryg månad på sjukhus.

Under våren dömdes en man i 30-årsåldern till livstids fängelse för mordet och mordbranden som inträffade i oktober 2021. Men mannen nekar till brotten och överklagade till hovrätten. Han fick dock inget gehör i hovrätten, som nu fastslagit tingsrättens dom.

Hänsynslöst våld

I tingsrättsdomen går det att läsa att de båda männen känt varandra sedan tidigare. Polisen har också haft kännedom om männen.

Tingsrätten beskriver mordet som urskillningslöst, brutalt och hänsynslöst. Framför allt med tanke på att den mördade mannen var sjuk, hade svårt att röra på sig och var försvarslös.

Enligt rätten hade den dömde mannen för avsikt att döda den äldre mannen. Han lämnades svårt skadad i en brinnande lägenhet, efter att den dömde mannen tänt eld med hjälp av en bensindunk.

Tingsrätten konstaterar också att de andra hyresgästerna i huset på Fogdevägen utsatts för fara, då branden kunde ha spritt sig.

https://www.mitti.se/nyheter/brand-i-flerfamiljshus-bagarmossen-misstankt-explosion/repuje!qdgNdr3adz0sXUoqLHP1rA/

https://www.mitti.se/nyheter/mannen-som-knivhoggs-i-bagarmossen-har-avlidit/repukk!qMyshLesIlc1YsUK6ZItRw/