Det var i slutet av april i år som en maskerad 20-årig man klev in på Nordic Wellness vid Tuve torg. Med beslutsamma steg gick han fram till en 25-åring som tränade på gymmet och avlossade flera dödande skott mot honom.

Två timmar senare grips den misstänkte gärningsmannen i en kamrats bostad i Tuve, i full färd med att tvätta sina kläder.

20-åringen åtalades vid Göteborgs tingsrätt för mord och hans kamrat – en man i 20-årsåldern – för skyddande av brottsling, grovt brott.

"Mycket besvärande"

Genom att mordet fångades på gymmets övervakningskamera är själva händelseförloppet klarlagt menar rättens ordförande, rådmannen Johan Wilhelmsson.

Däremot har polisen varken hittat mordvapnet eller den sparkcykel som den misstänkte färdades på vid mordtillfället.

– Åtalet bygger i övrigt på ett flertal omständigheter, vittnesmål och teknisk bevisning som var och en för sig är mycket besvärande för den nu dömde mannen. Vid en sammanvägning av bevisningen har rätten bedömt det som uteslutet att någon annan person än den dömde mannen har utfört mordet. Omständigheterna vid mordet är så försvårande att något annat straff än livstids fängelse inte är aktuellt, säger Johan Wilhelmsson, i ett uttalande.

20-åringen dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse och hans kamrat till ett års fängelse.