Det var vid 18-tiden på kvällen den 28 april i år som en 25-åring befann sig inne på Nordic Wellness vid Tuve torg för att träna. Plötsligt dök en maskerad man upp i lokalen, gick fram till 25-åringen och sköt honom i huvudet.

Polis och ambulans larmades till platsen och den skadade mannen togs till sjukhus för vård. Han avled senare av sina skador.

– Enligt min uppfattning en ren avrättning, där det funnits fara för andra personer i en omedelbar närhet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, till Göteborgs-Posten.

Redan samma kväll greps två män i 20-årsåldern i samma bostad.

"Bra bevisning"

Den ena mannen greps misstänkt för mord och den andre mannen för skyddande av brottslig. De har båda suttit frihetsberövade sedan dess.

I veckan väcktes åtal mot männen. Båda nekar till brott.

– Jag tycker vi har en bra bevisning, i och med att själva gärningen finns på film. Vittnen i gymmet har kunnat ge ett signalement på förövaren. En närboende har också sett hur en kille som han känner igen, alldeles före mordet, maskerat sig, säger Helena Treiberg Claeson till GP.

Tidigare brottslighet

Den misstänkte skytten har tidigare dömts för våldsbrott. För några år sedan dömdes han och några andra ungdomar för ett par så kallade ungdomsrån, där rånoffren angrepps på centrala platser som Nordstan.

20-åringen var minderårig när vid tillfället då rånen begicks.