Liten stipendiekonsert då unga hyllades

Kulturskolans stipendekonsert till minne av Sune Löfgren fick en annorlunda utformning i år. Nio unga hyllades vid ett litet – mycket litet – evenemang i Tingshuset.

  • Publicerad 12:50, 19 nov 2020

I vanliga fall brukar det vara konsert inför publik i samband med stipendieutdelningen.

Så kunde det förstås inte göras i år, i pandemins skugga.

Artisterna framförde sina nummer utan annan publik än de allra närmaste, men allt filmades och förhoppningen är att evenemanget ska kunna ses på kulturskolanenkoping.se, berättar Magnus Silén, som är rektor för Kulturskolan.

Allt gjordes enligt ett noggrant schema, där teatergruppen Monroe inledde med ett improviserat stycke. I Monroe ingår Amanda Engström, Tilde Zeste, Sophie Rosetta och Sanna Vig.

De följdes av sångerskan Elsa Wiss som framförde "Susse stille" av Händel, följt av violinisten Ella Östberg som spelade allegrot ur första satsen i en a-mollkonsert av Vivaldi.

Isaac Östberg, cello, gav prov på sitt kunnande i adagio och allegro ur Benedetto Marcellos sonat i e-moll.

Rawd Sayegh, flöjt, spelade svenskt, Gunnar de Frumieres Pastoralsvit från 1933.

Konserten avslutades med att Tilde Lindman sjöng Billie Eilish-låten "Idontwanna beyouanymore". Tilde Lindman hade nyligen huvudrollen i musikalen "Heathers", som Kulturskolan satte upp på Joar Blå.

Fotnot: Sune Löfgren var rektor på Kulturskolan Enköping och arbetade där 1982-2012. Han avled 2015, 67 år gammal. I år delas stipendierna ut för sjätte året.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54