Resultatet för samtliga sex prover med tryffel visar att de innehåller högre halter av listeria än andra prover.
"Eftersom produkten är beredd i lokalen så kan vi inte med säkerhet ange råvaran som smittkälla. Om en säker smittkälla kommer att kunna pekas ut under utredningen är osäkert", skriver miljöförvaltningen.
Enligt Kajsa Eriksson, enhetschef vid livsmedelskontrollen, togs de första proverna, som de fått svar på tidigare, från de livsmedel som fanns kvar på tisdagen, efter helgen då alla blev sjuka.
– Det var öppnade förpackningar, rester och råvaror som fanns i kylen. Det som vi nu har fått provsvar från var förpackade, slutna påsar med tryffelmix, som inte varit öppna under helgen. De kom in i verksamheten i somras, hackades upp och blandades med olja, sen har de frysts in, säger hon.
Hon berättar att de slutna påsarna inte haft möjligheten att komma i kontakt med semifreddon eller andra livsmedel som användes under helgen efter vilken gästerna insjuknade.
Analyser klara om en månad
Miljöförvaltningen och Livsmedelsverket skickar information om de senaste provsvaren och utbrottet via ett EU-varningssystem för livsmedel. Det används frekvent i branschen, enligt Kajsa Eriksson.
– Det händer hela tiden, varje vecka, på olika nivåer. Man kan till exempel ha påträffat listeria i charkprodukter eller salmonella i ägg.
Utredningen av utbrottet kommer fortsätta i samverkan med andra myndigheter.
Där ska man jämföra typer av listeria hos insjuknade och miljöförvaltningens positiva prover.
Om cirka en månad väntas Livsmedelsverket och Folkhälsomyndighetens analyser vara klara i sin helhet.
I dagsläget har inga nya anmälningar inkommit.