Padelbanan ska byggas av de tre musikälskande vännerna Joakim Ekdahl, Patrick Hellström och Oscar Görres. Förutom musik delar de en stor passion för just padel. I vanliga fall sysslar de med att bygga och hyra ut musikstudior och replokaler.

Idén till projektet kom från fastighetsägaren Green parks representant Jesper Ericsson när de var i Bergrumsgaraget vid Liljeholmskajen för att titta på potentiella replokaler. På väg därifrån pekade Jesper på en tom yta i luften och droppade förslaget.

– Vi skojade lite om det och undersökte möjligheterna. Då insåg vi mer och mer att det faktiskt skulle gå att genomföra, säger Oscar Görres.

Nu har projektet fått bygglov. Banan kommer att ligga i garaget på Sjöviksvägen 126, högt ovanför de befintliga körbanorna. Konstruktionen ska vara sluten och inte påverkas av avgaserna inne i garaget.

En svävande bana

Idrottsanläggningen ska ha stora glasfönster och stå på pelare.

– När man kör ner med bilen ska det se ut som att banan svävar. Och så kan man se in på när folk står och slår bollen över nätet och tillbaka, säger Joakim Ekdahl.

– Det blir en häftig konstruktion också för garaget. Det höjer hela garaget som helhet, säger Patrick Hellström.

Den ska bestå av en padelbana för dubbelspel, omklädningsrum med dusch och toalett samt en lounge. Man ska även kunna hyra racket och köpa bollar, dricka och proteinbars.

Spel på lunch och fritid

Banan ska mestadels vara obemannad och kommer dels gå att nå via parkeringsgaraget men också via en entré från gatan.

– Centrala padelbanor är det ganska ont om. Vi ser potential i att folk kommer på lunchen och utnyttjar sina friskvårdsbidrag, säger Patrick Hellström.

– I närområdet finns det oroligt mycket bostäder så vi tror att det här kan vara ett vinnande koncept. Att ta sitt racket på axeln och gå x antal 100 meter mot att behöva ta sig utanför stan med bil eller dylikt, säger Joakim Ekdahl.

Planen är att padelbanan ska öppna under andra kvartalet 2022.

– Jag ser fram emot att gå in och slå den första bollen där inne. Då kommer man känna att 'nu kanske vi gjorde något bra, säger Joakim Ekdahl.