Vissa har flera favoriter, andra ingen. Vissa börjar tidigt med ätandet, andra spar sig till fettisdagen. Ja, när det gäller semlor är det i mångt och mycket en smakfråga.

Det visar sig också när Mitt i hör efter med folket på sociala medier: I princip vilken som helst kan vara den bästa semlan, det beror bara på vem du frågar.

"Passion tycker jag. Godast mandelmassa", skriver en.

"Boulevards, de har tre olika sorters semlor man kan välja emellan", tycker en annan.

"Maxi Solna. Toppklass", anser en tredje.

Laktosfritt

Andra kandidater som lovsjungs är semlorna på Kosterheds konditori, Juniper Tree och Thelins. För att inte tala om Princess på Sturegatan, som en person vill hylla för deras laktosfria semlor.

Sedan finns också de som inte nöjer sig med sortimentet på hemmaplan.

"Jag åker till Kungsängen till Petjos bageri. Deras semlor är värda resan", skriver en person.

Men av dem som besvarat Mitt i:s fråga är det särskilt många som fastnat för ett ställe i Solna-Sundbybergstrakten:

"Droppen. Tveklöst."

"Bageri Droppen helt klart! Leif GW hade inte fel när han utnämnde deras semlor till de bästa i Sverige."

Prova inför

Även bland Droppens beundrare finns emellertid en vilja att lyfta andra ställen.

"Droppens bageri! Även Thelins var jättegoda i år!"

"Droppens. Men ICA:s duger också."

"Droppen och bageri Passion. Båda är fantastiska, går varannan gång till respektive ställe."

Och nog kan det vara en god idé att beta av några ställen före den stora dagen. Eller som en person i kommentarsfältet uttrycker det:

"Man provar semlor fram till fettisdagen så man vet vilken man ska äta då."