Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om fallet med lärarinnan som hade en ”gränslös” och ”nästan sektliknande” relation till sina elever, enligt flera tidigare kolleger på skolan i Sollentuna.

Med en pojke i mellanstadiet gick det längre än så. Kvinnan skickade mängder av sexmeddelanden till pojken, kysste honom vid ett stort antal tillfällen, tog på honom innanför hans kläder, och förmådde honom att ta på hennes kropp.

Föräldrarna slog larm

Det hela pågick i över ett halvår innan det uppdagades våren 2018 då pojkens föräldrar upptäckte meddelanden från lärarinnan i hans mobil.

De slog larm till rektorn som konfronterade lärarinnan och visade sms:en – där hon bland annat kallar eleven för sin ”pojkvän”, ”partner” och ”hångelkompis”.

Lärarinnan fick sparken, polisen inledde en utredning med förhör av personal och elever på skolan, och i oktober åtalades kvinnan i Attunda tingsrätt.

Förnekade "sexuellt berörande"

Hon medgav att hon skickat ”kärleksmeddelanden” och andra olämpliga meddelanden till pojken, och att de pratade om ”opassande saker”. Däremot förnekade hon kyssar och ”sexuellt berörande”.

Men utöver vittnesmål från elever och kolleger fanns även bevisning i form av ett stort antal meddelanden från lärarinnan till pojken.

”Kom så hånglar vi nu", ”Du är en bra pojkvän” och ”Jag kommer kyssa dig i morgon” är några av många exempel.

Gjorde "digitala avböner"

Därutöver fanns kvinnans internethistorik – med sökningar så som ”kyssa en minderårig”, ”Kär i en elev – vad ska jag göra?” och ”fängelse för hångla med minderårig”.

I mars dömdes lärarinnan, mot sitt nekande, för ”ett stort antal fall av sexuellt ofredande”. Straffvärdet var tre månaders fängelse, men då kvinnan var tidigare ostraffad fick hon i stället skyddstillsyn och samhällstjänst i 80 timmar.

Legitimationen återkallas

Nu återkallas alltså hennes lärarlegitimation, efter ett beslut i Lärarnas ansvarsnämnd.

I sin anmälan till nämnden framhöll Skolinspektionen att brottet är så allvarligt att kvinnans lämplighet att jobba som lärare kan ifrågasättas.