Det var under torsdagen den 7 april som polisen larmades till Bro i Upplands-Bro kommun med anledning av att en kvinna i 50-årsåldern hade attackerats med flera tillhyggen.

Hon skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Några timmar efter händelsen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av sina skador, och att anhöriga var underrättade om dödsfallet.

Den mordmisstänkta kvinnan kunde gripas några kilometer från Bro kort efter själva händelsen på torsdagen och hon anhölls därefter av åklagare. Nu sitter kvinnan alltså häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, det vill säga den högre misstankegraden.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-attackerad-med-tillhyggen-avled-av-sina-skador/repvdg!gJkdYfpIFnv079Hji@5Rgg/

Enligt flera medier var den misstänkta kvinnan en av flera som larmade polis och räddningstjänst.

Har hon erkänt brottet?

– Jag skulle inte kategorisera det så, som ett erkännande, men hon gett sin berättelse, säger Ewa Tvengström, åklagare, till Mitt i strax efter att häktningsförhandlingen hade avslutats.

Hon vill inte gå in närmare på vilken relation de båda kvinnorna hade till varandra men säger att "de var inte okända för varandra".

Längre förhör hölls på torsdagen

Vidare uppger åklagaren att ett längre förhör hölls på torsdagskvällen med den misstänkta kvinnan.

– Det var ett ganska långt förhör kan man säga, hon har berättat saker och ting, vilket är mindre vanligt numera. Hon har velat redogöra för händelsen. Men jag kan inte berätta om några detaljer, säger Ewa Tvengström.

Nu väntar en sedvanlig polisutredning med förhör och analys av teknisk bevisning.

Om fjorton dagar måste den misstänkta kvinnan antingen omhäktas och åklagaren begära mer åtalstid alternativt väcka åtal.

Ewa Tvengström uppger att det är sannolikt att hon begär mer tid för att driva utredningen framåt innan ett eventuellt åtal kan väckas.

Den häktade kvinnans försvarare: "hon har inte haft nån avsikt att mörda"

Den misstänkte kvinnans advokat heter Lina Holmgren.

– Det jag kan säga är att min klient medger sannolika skäl för grov misshandel och vållande till annans död grovt brott. Men hon förnekar att hon har haft nån avsikt att döda den här personen. Det betyder alltså att hon inte har haft nån avsikt att mörda den här personen.

Vilken relationen har din klient till kvinnan som avled?

– Jag vill inte gå in på några detaljer i utredningen över huvudtaget i nuläget, säger Lina Holmgren.