Det var i somras, vid tretiden natten den 4 juli, som den nu mordåtalade kvinnan ringde SOS Alarm. Hon berättade att hon hade knivhuggit sin pojkvän i hjärtat.

"Han kommer att dö, det är blod överallt", säger kvinnan i inspelningen.

Hon säger även att hon inte kan få honom att andas, att luften pyser ur honom "som en ballong" och att hon har dödat sin livs kärlek.

När polis och ambulans kom till lägenheten i Hagalund visade mannen, som låg i hallen, inga livstecken. Han dödförklarades på Karolinska samma natt.

Hävdar nödvärn

Kvinnan greps och häktades kort senare på sannolika skäl misstänkt för dråp.

I förhör har hon berättat att hon agerade i självförsvar då mannen först var våldsam mot henne. Hon tog då en ostkniv från köket och högg honom.

När åklagaren nu väcker åtal mot kvinnan är rubriceringen mord och inte dråp. Enligt åklagaren Josefina Yalo dödade hon mannen avsiktligt.

– Min bedömning är att det här ska prövas som mord. Sedan vet jag att det finns invändningar om nödvärn och att det skulle kunna bli aktuellt med andra rubriceringar. Dråp är ju en form av mord, men en lindrigare form. Jag anser att det här rör sig om ett uppsåtligt dödande, och att det är det bevisningen talar för, säger hon.

Bråkade på kvällen

Ett 40-tal vittnen har hörts och i utredningen finns parets mobilkonversationer som visar att de bråkade samma kväll som mannen dog.

Rättegången börjar den 28 oktober.

Vilken påföljd som kan bli aktuell, om kvinnan döms för mord, är oklart. Josefina Yalo säger att eftersom att hon är under 21 blir det i alla fall inte livstids fängelse.