En grön kanin med magväska, Kipp, och en gul groda med skateboard och hörlurar, Raff, visar vägen. Deras fotspår i golvet lotsar barn och föräldrar från kapprum med barnvagnsparkering till mottagningsrummen.

Distriktssköterskan Martina Eriksson och allmänläkaren Mark Glanville visar vidare till mötesrum för föräldragrupper, amningsrum, och ett pentry för att värma barnens välling och hissa föräldrarnas koffeinnivå.

En trappa upp i Curantenhuset öppnade Kry vårdcentral den 7 december. Där har 1977 patienter listat sig.

Plats för 800 barn

Barnavårdscentralen har plats för 800 barn och är Krys första i Sverige. Annars förknippar de flesta förmodligen Kry med vårdappen som 2015 blev först i Sverige med att erbjuda läkarhjälp via videosamtal.

– Vi har sett behovet av fysiska besök och våra patienter har efterfrågat det som ett komplement. Vi kommer ha två barnsjuksköterskor, distriktsläkare och barnläkare som finns tillgängliga både digitalt och fysiskt, säger Lindita Dautovic.

Kry har tidigare kritiserats för att ”fullista” patienter. Vissa som har använt appen har listat sig hos vårdföretaget med hjälp av bank-id utan att förstå det.

– Vi har mött kritiken och nu är vi den enda större vårdgivaren som skickar bekräftelsemejl till patienter som listar sig, säger Lindita Dautovic.

Varför öppnar Kry sin första BVC i Sickla?

– Att det är i ett hälsohus var nog en del i beslutet. Här byggs mycket och finns ju människor till alla vårdcentraler och BVC:er.