Säger Folkhälsomyndigheten att jag ska testa mig vid minsta symtom så gör jag det. Kalla mig gärna präktig.

Jag väntar 24 timmar från första symtom. Bokar ett test, gör testet och väntar sedan snällt hemma tills jag får svar. Det kan ta rätt många dygn om man har otur, i värsta fall hinner man vara frisk (och inlåst) ett par dagar innan svaret kommer. Men det är ok, jag fattar att vi måste hjälpas åt.

Men då vill jag få känna att respekten för rådande läge är ömsesidig.

Det hade jag lite problem med häromdagen.

Regionen ska testa lådor med provkit som man bara kan hämta upp och sedan lägga tillbaka i rätt fack när man gjort testet. Underbart smidigt.

https://www.mitti.se/nyheter/varsagod-ta-ett-covid-test-ur-ladan/repukD!Oo2WBvbv3emZE4rDnptNQw/

Men den låda som skulle stå i närheten av mig stod inte där. Försökte beställa test att hämta på apotek, men första lediga tid var långt senare nästa dag och då hade jag ingen som kunde gå och hämta det åt mig (man måste skicka ombud).

Jag kunde inte heller beställa hem ett test, eftersom det var för högt tryck på testverksamheten. Vid det här laget var jag rätt sur. Milt sagt.

Det blev slutligen drive-in. En kilometer till garaget, och en kilometer tillbaka. Nu är det i och för sig inget problem för just mig. Jag har ju en bil och jag var inte sängliggande. Men det gäller ju långt ifrån för alla. Vilket säkert innebär att många struntar i det.

Om vi uppmanas testa oss vid minsta symtom, är det ju bra om det går lätt och smidigt så att så många som möjligt faktiskt gör det.