Centrum

Fredrik Hansson, ägare på Kellys Bar, har nyligen tvingats höja priset för en stor stark från 39 kronor till 44, men gästerna har inte klagat.

– Tvärtom. De har sagt att det var på tiden och förstår varför. Allting har ju gått upp, hyran och priset på livsmedel, så vi var tvungna, säger han.

Lågkonjunkturen till trots är det denna kyliga torsdag i mars nästan fullsatt och många ansikten är välkända.

– Vi har mycket stammisar, mest vänsterfolk i 20-årsåldern, en hel del studenter skulle jag tro.

Svängning. Jennifer Svensson, bartender på Rockbaren, menar att krogen den sista tiden fått färre vardagsbesökare, men att fler som beställer mat.

Svängning. Jennifer Svensson, bartender på Rockbaren, menar att krogen den sista tiden fått färre vardagsbesökare, men att fler som beställer mat.

Dino Soldin

Glesare vid Avenyn

Enda förändringen han sett den senaste tiden är att färre gäster beställer mat.

– Folk vill fortfarande dricka öl, men väljer kanske att äta hemma först. Vi får hoppas att det snart vänder.

Om det fortfarande vimlar av fatölsdrickare på Andra Långgatan så är det minst sagt glesare på ett annat av Göteborgs klassiska sunkhak ett par kvarter bort.

På Rockbaren intill Avenyn kryllar det inte längre av långhåriga rockers – åtminstone inte på vardagarna.

 – På helgerna är det fortfarande fullt ös, när vi även har öppet vår övervåning, men på vardagarna har det minskat. Samtidigt har antalet matgäster ökat och jag tycker att det kommit in lite nytt folk som vi inte sett innan, säger bartendern Jennifer Svensson. 

Dino Soldin