Efter drygt 1,5 år har restriktionerna släppt. Det innebär att människor välkomnas tillbaka och från och med nu kan vi förvänta oss fullsatta arenor, barer och restauranger. Men tiden fram tills nu har varit tuff för många i restaurangbranschen.

– Det är klart att det har varit kämpigt. Mycket uppsägningar, permitteringar och en ständig kamp för att överleva, säger Dick Lyngbrant, restaurangchef på O'Learys i Mall of Scandinavia.

– Rent ekonomiskt har det varit fruktansvärt. Man jobbar ju lite i mörkret, man vet ju ingenting. Fortsätter det att vara öppet nu ser det bra ut men det vet man ju inte.

Och i onsdags hävdes restriktionerna.

– Det känns som att en sten släppt från bröstet. Nu tutar och kör vi, säger Dick Lygnbrant och fortsätter:

– Det är inte bara viktigt för oss, det är viktigt för hela Solna att evenemangen kommer tillbaka och att folk kommer ut och ses igen.

Hur tänker ni inför hösten?

– Så länge restriktionerna tillåter så kommer vi köra på men vi fortsätter att hålla koll på utvecklingen. Sen kommer vi fortsätta ha både handsprit och markeringar på golvet.

Redan nu i helgen spelas Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården inför drygt 50 000 på Friends Arena.

– Sedan är det dubbla Sverigematcher mot Grekland och Kosovo. Vi har haft ett enormt tryck på bokningar till de matcherna sedan förra veckan, säger Dick Lyngbrant.

På restaurangen träffar Mitt i två tjejer som tar en paus från shoppandet.

– Jag tycker det känns som en bra tid för restriktionerna att försvinna. Men jag är lite orolig för att fler ska bli sjuka, säger Veronica Larsen.

Vad ser ni mest fram emot?

– Träffa kompisar och gå ut och festa. Jag har saknat att gå ut och dansa, säger Veronica Larsen.

– Träffa vänner igen och att få gå på matcher, både hockey och fotboll, säger Josefine Bodefjäll.

Längre in i lokalen, bland shuffleboard-banorna, hörs jubel från en match mellan två vänner.

– Det är ett perfekt läge och jag ser fram emot att kunna gå ut och äta med hela familjen igen, säger Magnus Waller.

– Jag tycker det är på tiden, det har varit fullt rimligt med restriktioner men nu när vaccinationsgraden är så hög känns det rätt, säger Markus Andersson.