Restaurangen tvingades stänga tillfälligt i höstas efter att hälsoinspektörer hittat kackerlackor i köket.

Även under en uppföljande kontroll låg döda kackerlackor i fällor i ett torrförråd.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden krävde därför än en gång – i skarpare ton – att bekämpningen skulle förbättras.

Trots påminnelser hade restaurangen inte skickat in protokoll över saneringen.

– Problemet är att vi inte fått några protokoll från deras skadedjursfirma. Vi kan inte se när de varit där, men vid det senaste besöket hittade vi inga skadedjur, säger Mona Bach, miljö- och hälsoskyddsinspektör vid Stockholms stad.

Enligt ägaren är kackerlackorna borta. Saneringsfirman har däremot varit sen med att skicka dem protokollen.

– Vi lade 100 000 kronor på sanering, och fick öppna igen. Insekterna som fanns i kontrollfällorna i torrförrådet var från förra året som sanerarna inte kommit och tagit bort.

Tros komma från grossist

Kackerlackorna tros enligt ägaren ha kommit från en grossist.

Ägaren menar att problemen inte ska ha påverkat affärerna nämnvärt – trots att många listade ut att det var just deras krog det handlade om.

– Det är lite intressant, när det skrevs om oss förra gången fick vi faktiskt fler gäster.

Miljö- och hälsoskyddsinspektörerna ska följa upp ärendet inom några veckor.

– Vi kan inte säga att det finns skadedjur där, men inte heller att att problemet är helt åtgärdat.

Skulle du själv äta där i dag?

– Det skulle jag göra. Vi såg inga skadedjur i köket sist och rengöringen var bra. Skulle jag inte göra det hade vi stängt restaurangen.