Företaget Nohrcon vill uppmärksamma både renoveringar och nybyggen av förskolor och skolor runt om i Sverige. Det här gör man dels inom ramen för tävlingen ”Årets skol- och förskolebyggnad”.

En jury beståendes av experter av olika slag har tittat ut över Sveriges avlånga land och fastnat för fem olika pedagogiska byggnader som de vill uppmärksamma.

I Upplands-Bro kommun har juryn valt ut Kristallens förskola på Lillsjö badväg. Förskolan har plats för 120 barn och är uppdelad på 6 avdelningar. Verksamheten slog upp portarna i januari 2020.

Juryn skriver om Kristallen: ”Förskolebyggnaden är låg och knyter i skala och uttryck an till den närbelägna villabebyggelsen. Förskolan ger intrycket av att vara ett grupperingshus: en by”.

Nu är det upp till dig att rösta fram Kristallen om du tycker den är värd att tilldelas utmärkelsen. Det är möjligt att rösta fram till den 1 mars klockan 12.00, därefter presenteras vinnaren den 4 mars. Rösta gör du här.

Övriga tävlande är:

• Kunskapshuset i Gällivare • Källan skola och förskola i Ystad • Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg • Vallaskolan i Sala