Kranförare 35 meter upp i luften vittne till misshandel

Tre pojkar i 15-årsåldern har dömts för misshandel mot en jämnårig pojke i Silverdal i februari. Till den fällande domen bidrog ett vittnesmål från en man som såg misshandeln från en lyftkran 35 meter över marken.

  • Publicerad 07:04, 5 nov 2020

De tre gärningsmännen hade kommit från Vallentuna för att konfrontera en pojke som gick i skolan i Sollentuna.

Orsaken var att en av de tre hade en flickvän som var klasskamrat med pojken i Sollentuna, och hon hade skickat en lättklädd bild till honom som han sedan hade vägrat att radera.

Uppgifterna om exakt vad som hände går i sär markant. Enligt offret blev han slagen i ansiktet med en hård örfil och två hårda knytnävsslag, och fick ta emot två sparkar.

Förnekade det mesta

Han blödde från näsa och mun och fick en svullnad över kindbenet och sned näsa.

Dessutom visade en av gärningsmännen en kniv och hotade att ”butcha” honom, det vill säga sticka kniven i honom, uppgav pojken.

De tre gärningsmännen har förnekat det mesta, utöver att en av dem medgav att han ”försvarade sig med ett slag med öppen hand”.

Kranförare såg slagen

Offrets uppgifter styrks dock till stora delar av vittnesmål från flickan som skickat bilden till honom, av en kvinna som gick förbi platsen med sin son, och av en man som satt i en lyftkran 35 meter över marken och såg de tre pojkarna gå emot offret innan de både slog honom i ansiktet och sparkade honom.

Nu har de tre pojkarna dömts för misshandel i Attunda tingsrätt, och en av dem även för brott mot knivlagen. Däremot frikändes de från åtalspunkten olaga hot då det enligt tingsrätten inte var bevisat att något knivhot förekom.

7 650 kronor i skadestånd

Påföljden blev 35 timmars samhällstjänst för alla tre pojkarna.

De ska även gemensamt betala skadestånd på 7 650 kronor till den misshandlade pojken.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Regionens beslut: Planerad vård fortsatt på paus

Nyheter Färre covidpatienter på sjukhusen – men läget ännu ansträngt Antalet patienter inlagda på länets sjukhus till följd av covid-19 har minskat något de senaste dagarna. Men situationen på sjukhusen är ändå så pass ansträngd att viss planerad vård fortsatt måste...onsdag 27/1 14:15

Pendeltågen punktligare än någonsin 2020

Nyheter Inte enbart pandemin som ligger bakom Pendeltågen i Stockholm slog rekord i punktlighet i fjol. Över helåret kom 96 procent av tågen fram i tid.onsdag 27/1 10:12

S vill engagera de unga för att öka tryggheten

Nyheter "Pratar samma språk som ungdomarna de möter, skapar förtroende" Sollentuna bör göra som Nacka kommun och införa konceptet Polarna där ungdomar trygghetsvandrar tillsammans med kommunens fältteam. Det tycker oppositionsrådet Joakim Jonsson (S).onsdag 27/1 5:40