1. Konsertkvart

Premiärvisning för Konsertkvart på Bio Roy! En kortfilmsserie med sex konsertfilmer där vi möter svenska och internationella musikkonstnärer inom jazz, improvisation och konstmusik. Varje film utspelar sig på en unik kulturplats, som vuxit fram tack vare lokala eldsjälar och arrangörer i mindre orter och på landsbygden. Filmerna är 15 minuter vardera med en sammanlagd visningstid på ca 90 minuter. Efter visningen blir det panelsamtal med arrangörer från filmerna om kulturplatsens betydelse. Dagen avslutas med mingel. Välkommen på konsert i oväntade, ovanliga och okända rum!

Plats: Bio Roy, lördag och söndag, 7 och 8 oktober, kl. 12.30– 17.00. Läs mer på bioroy.se

Göteborgs historiska spökvandring är kuslig och ger kalla kårar hela vägen in i märgen, men det är också en spännande och lärorik upplevelse.

Göteborgs historiska spökvandring är kuslig och ger kalla kårar hela vägen in i märgen, men det är också en spännande och lärorik upplevelse.

Pressbild

2. Spökvandring

Träffa på Göteborgs grymmaste bödel, Sveriges mest Göteborgsvänlige konung, den mest omtyckta Guvernören, Göteborgsnattens drottning och andra typiska Göteborgsprofiler som levt i staden genom tiderna. Denna spökvandring rör sig enbart i det som var den gamla borgen på 1600-talet och 1700-talet. Det handlar alltså inte om några jättelånga sträckor att gå. En upplevelse som alla kan följa med på. Den är kuslig och lite lagom läskig här och var men skapad för att alla i sällskapet ska trivas. Förbokas på eventligan.se

Plats: Gustav Adolfs torg, lördag 23 september, kl. 20.30.

Se mig – bara för den jag är, en uppmaning från Magnus Carlsson.

Se mig – bara för den jag är, en uppmaning från Magnus Carlsson.

Pressbild

3. Se mig – bara för den jag är

Efter trettio år på turné både i Sverige och utomlands kan man tveklöst kalla Magnus Carlsson en rutinerad artist. Han startade sin bana som framgångsrik leadsångare i bandet Barbados för att via en internationell karriär i popgruppen Alcazar sedan landa som hyllad soloartist. Under höstens turné bjuder Magnus på sidor av sig själv som den breda publiken kanske inte vet om, till exempel att han är utbildad sångpedagog och skolad i såväl klassisk sång som piano på musikhögskola. Föreställningarna kommer att innehålla både oväntade inslag, spännande turnéminnen och såklart en mängd av Magnus många hits.

Plats: Annedalskyrkan, söndag 24 september, kl. 19.00–20.30.

Kulturlabbet – en konstnärlig Daglig verksamhet för ord-, scen- och bildkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Kulturlabbet – en konstnärlig Daglig verksamhet för ord-, scen- och bildkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Pressbild

4. Många Mycket Mera Flera

Konsthallen Blå Stället gästas av Formverkstan och Kulturlabbet. I utställningen Många Mycket Mera Flera visas en mångfald av konstnärliga uttryck och material – skulptur, textil, målning, keramik. Under utställningsperioden spelas även scenkonstföreställningen Komma hit 26/9 kl. 18.00 och 28/9 kl. 14.00. 

Kulturlabbet är en konstnärlig daglig verksamhet för ord, bild- och scenkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Kulturlabbets Poporkester är också aktuella med ny musik på skivbolaget Killing Music. När ett band består av cirka 13 medlemmar som möts i kärleken till musiken men där inspirationen är allt från längtan efter sin familj till vad det finns för kläder i världen, då kan det låta som Kulturlabbets Poporkester.

Formverkstan konst & design är en daglig verksamhet som arbetar med konst och hantverk. Här arbetar personer med funktionsnedsättningar i en pedagogisk och kreativ miljö som bidrar till individuell utveckling, självständighet och som väcker skaparlust.

Plats: Konsthallen Blå Stället, utställningen pågår till och med 1 oktober. Öppet: måndag, tisdag, torsdag kl. 12.00–17.00, onsdagar kl. 15.00–19.00, fredag–söndag kl. 12.00–16.00.

5. Höstmarknad med guldkant

Salmiakkola bjuder vi in till säsongsstart i kolaverkstan. Det blir inte bara smakprover och café utan också marknad med goa kollegor som tar med sig sitt mathantverk respektive hantverk och vackra ting till hemmet. Kom och provsmaka, handla när- och härproducerat och njut av gott fika!

Plats: Pellerins margarinfabrik, Ånäsvägen 44-46, hpl Ejdergatan, söndag 17 september, kl. 11.00–15.00.

Fotnot: Med reservation för eventuella ändringar