Den drar igång i dag, torsdag, och pågår till och med söndag. Utställningarna i årets arrangemang varierar. De kommer att äga rum både fysiskt och digitalt.

Sammanlagt medverkar över 300 konsthantverkare med olika bakgrund och inriktningar. Dagarna anordnas av Konsthantverkscentrum, Svensk Form och Konsthantverkarna.

Intresset för att delta och ställa ut beskrivs ha varit rekordstort. Evenemanget är fullspäckat med över hundra programpunkter.

– En tydlig tendens är de många unga konsthantverkare som går ihop och skapar egna utställningsinitiativ, det är väldigt kul att ha med dem, säger Helena Pernow, ansvarig projektledare för Stockholm Craft Week, i ett uttalande.

En del av Sthlm Craft Week är utställningen Hantverket på Hallwylska museet som pågår till 17 oktober.

Under 1930-talet anordnade Stockholms Hantverksförening en utställningsform där medlemmar visade upp sin konst. Namnet på utställningen var Hantverket.

Utställningen lades ner för 50 år sedan men i samband med Sthlm Craft Week är det nu dags för en återuppståndelse.

Bea Szenfeld är en av sex medlemmar ur Stockholms Hantverksförening som ställer ut på Hallwylska. Med tre experimentella papperskreationer visar hon bland annat hur toalettpapper kan bli någonting roligt och vackert.  

– Jag vill ta vara på billigt material som jag sedan kan förkovra och med hantverk visa vad man kan göra med sina två händer, säger Bea Szenfeld.

Vad kan besökaren förvänta sig av utställningen?

– Allt möjligt. Calle Forsberg som skapar handgjort porslin som Michelinkrogar efterfrågar, silversmeden Sebastian Schildt som skapar vackra minimalistiska och ytterst avancerade smycken.

– Sthlm är uppbyggt av hantverkare, verken är en viktig del av våra liv. På Hallwylska visas hantverken i sitt esse.

Fullt program hittas på stockholmcraftweek.se